Skip to main content

Οι μικροί εξερευνητές (0- 3 χρονών)

Από τον Μητρικό Κόσμο, στα πέρατα του Σύμπαντος…

Το Σχολείο για Μικρούς εξερευνητές μας είναι ένα μέρος όπου τα παιδιά ακούγονται ακόμα και όταν δεν μιλούν.

Το παιδί που παίζει είναι στο επίκεντρο. Εδώ, τα παιδιά ανακαλύπτουν τον εαυτό τους και τον κόσμο, μέσα από τις σχέσεις, που αναπτύσσουν με άλλα παιδιά και με ενήλικες, σ’ ένα περιβάλλον όπου μπορούν να εκφραστούν με άπειρους τρόπους και ως μέλη μιας δυναμικής διαδικασίας μάθησης.

Οι ομαδούλες των Βρεφών μας (0- 2 χρ.) βρίσκονται στον ισόγειο του παιδικού σταθμού, σε ένα χώρο 125 τμ. με άμεση πρόσβαση από την είσοδο και προς την αυλή μας.  Επίσης έχει αποκλειστική χρήση των mini ατελιέ.

Στον Α΄ όροφο βρίσκονται οι ομάδες του Μεταβρεφικού μας (2-3 χρ.)  Ο συνολικός χώρος (120τμ.) είναι κατάλληλα διαμορφωμένος για να αναπτύσσει την περιέργεια και το ενδιαφέρον των παιδιών της ηλικίας αυτής και να οδηγεί σε μάθηση με παιγνιώδη και ερευνητικό τρόπο. Περιέχει τα δικά του ατελιέ, τα διαφορετικά κέντρα μάθησης και έχει άμεση πρόσβαση σε μικρό στεγασμένο αίθριο.

Οι μεγάλοι δημιουργοί (3 - 6 χρονών)

 Το Σχολείο των Μεγάλων δημιουργών είναι ένα σχολείο όπου τα παιδιά αναπτύσσονται και μαθαίνουν παίζοντας, έχουν την ευκαιρία να ακολουθούν την περιέργεια και τη φαντασία τους μέσα σ’ ένα δομημένο και οργανωμένο πλαίσιο, όπου μαθαίνουν… πώς να μαθαίνουν.

Αξιοποιούμε τα ατελιέ όπου οι ιδέες, η φαντασία και η δημιουργικότητα των παιδιών αποτυπώνονται μέσα από διαφορετικά υλικά και τεχνικές, όπου αναπτύσσεται το αισθητικό κριτήριο και όπου προσεγγίζουμε έννοιες της φυσικής, των μαθηματικών και της γλώσσας με διαφορετικούς τρόπους. Μέσα από το Παιχνίδι και την Τέχνη γνωρίζουμε τους άλλους, ανακαλύπτουμε τον εαυτό μας και μαθαίνουμε να λειτουργούμε με κανόνες και όρια, να συνεργαζόμαστε, να διαχειριζόμαστε την ήττα και τη νίκη, αλλά και απλώς, για να απολαμβάνουμε τη διαδικασία του παιχνιδιού!

Θα θέλατε να τα πούμε από κοντά;

Θα χαρούμε να σας υποδεχτούμε στον χώρο μας

Επικοινωνήστε μαζί μας